Beste crosstrainer tips

Crosstrainer kopen doe je met onze tips

Wanneer je een aanzienlijk bedrag aan iets uitgeeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed voor je is. Hieronder staan ​​de dingen die volgens ons het belangrijkst zijn om op te letten bij het kopen van een crosstrainer.

1. Praktisch

Je wilt vooral dat je crosstrainer gemakkelijk te gebruiken is, want als dat niet zo is, is het onwaarschijnlijk dat je hem regelmatig zult gebruiken, wat het doel verslaat! De meeste crosstrainers werken op dezelfde manier, maar er zullen merkbare verschillen zijn tussen modellen en fabrikanten.

Koop je bijvoorbeeld een opvouwbare crosstrainer, dan wil je er zeker van zijn dat deze gemakkelijk kan worden opgesteld en weer terug kan worden opgevouwen.

Een ander ding om rekening mee te houden met betrekking tot gebruiksgemak is hoe gemakkelijk het is om de crosstrainer in te stellen en hoe gemakkelijk het is om weerstandsniveaus te veranderen terwijl je aan het trainen bent. Je wilt dat de crosstrainer zo gebruiksvriendelijk als mogelijk is.

2. Lengte van de pas

Dit heeft te maken met het gebruiksgemak terwijl je traint. Je wilt natuurlijk een crosstrainer kopen die bij je paslengte past. Als de pas te kort of te lang is, krijg je misschien niet de training die je wenst of kan het zelfs oncomfortabel zijn om de crosstrainer te gebruiken.

Daarom is het beter om bij het kopen van een crosstrainer een machine met een variabele paslengte te overwegen, hoewel deze functie meestal op duurdere modellen voorkomt.

Wat je altijd kunt doen voordat je koopt, is een crosstrainer uitproberen in een sportschool of plaatselijke winkel om je paslengte te bepalen voordat je profiteert van de goedkopere online crosstrainer prijzen.

3. Lawaai

Hoewel het moeilijk opvalt in de sportschool, kunnen crosstrainers en andere soorten fitnessapparatuur overmatig veel lawaai maken. Dit is geen probleem als je in de sportschool aan het trainen bent, maar als je een crosstrainer voor thuis koopt, zal het hoge geluidsniveau je niet populair maken bij degene met wie je je huis deelt.

Gelukkig zijn er veel crosstrainers op de markt die vrijwel geruisloos in gebruik zijn (vooral met magnetische weerstand). Het is altijd beter om er een in de winkel uit te proberen, of de recensies van klanten in de gaten te houden wanneer je online koopt.

Lawaai wordt vaak vergeten bij het vergelijken van crosstrainers, maar het is een van de belangrijkste kenmerken om op te letten als je de machine dagelijks wilt gebruiken.

4. Weerstand

Er zijn normaal gesproken twee soorten weerstand waarbij de magnetische weerstandstypes worden aanbevolen. Hoewel ze meestal duurder zijn, zijn ze de moeite waard vanwege hun stille werking en digitaal gestuurde weerstandsniveaus.

5. Ingebouwde console

Een ander kenmerk dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar waar je wel aandacht aan wilt besteden, is de kwaliteit van de boordcomputer en het beeldscherm. Tijdens het sporten moet je je voortgang kunnen volgen. Een beeldscherm van goede kwaliteit zal je daarbij helpen.

Zorg ervoor dat het de algemene statistieken dekt, zoals verbrande calorieën, afgelegde afstand en verstreken tijd. Veel modellen worden ook geleverd met een hartslagmeter, hoewel je misschien liever een stand-alone zoals een Polar gebruikt.

Wat betreft de computerconsole en afhankelijk van hoe je graag traint, wil of heb je misschien een crosstrainer nodig met vooraf ingestelde trainingschema’s. Dit helpt je een goede training te krijgen zonder al te veel te moeten nadenken over het handmatig aanpassen van de weerstandsniveaus. Ingebouwde programma’s helpen ook om de oefening interessant te houden, wat je echt helpt om gemotiveerd te blijven.

6. Doe onderzoek

Dat waren dus de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer. We kunnen het belang van het doen van je onderzoek niet genoeg benadrukken. Lees beoordelingen van verschillende bronnen, bekijk klantrecensies en probeer de crosstrainer daadwerkelijk uit voordat je online koopt.