knex speelgoed

Knex kiezen voor mijn kind

Als vader heb je vast al wat uren doorgebracht met je kind. Je kind krijgt een leuk bouwpakketje van Sinterklaas of een andere feestdag. Het pakketje moet je kind stimuleren om creatieve dingen te maken en te ontwikkelen. Misschien wordt hij of zij later dan ook wel een techneut. Sommige pakketten K’nex kun best lastig zijn voor een kind. Op welke leeftijd geef je welk pakket? Je wilt immers niet als vader bezig zijn om uren aan de K’nex te zitten zonder dat je werk of het eten koken eronder lijdt. Als je als vader mee gaat bouwen met je kind voel jezelf wel trots. Trots dat je samen iets gemaakt hebt.

De bouwpakketten van K’nex kunnen best wel pittig zijn. Dat maakt het samen bouwen extra leuk. Vaak is de uitdaging erg groot, maar je kunt met het speelgoed de mooiste dingen bouwen. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, achtbanen of zelfs een reuzenrad op stroom. Deze bouwwerken zijn vaak voor de oudere bouwers. Jongeren kinderen vinden het echter leuk om naar het resultaat te kijken als het af is.

Wat veel mensen niet weten is dat je ook K’nex hebt voor jongere kinderen en kleuters.
Je hebt bijvoorbeeld dozen voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Wat anders is aan de K’nex voor jongeren kinderen is dat de onderdelen extra groot zijn. Ze leren met deze onderdelen de basis van wat K’nex inhoudt. Lukt het deze kinderen om hier constructies mee te maken kunnen ze overgaan naar een moeilijker bouwdoos. De K’nex voor de kleintjes hebben ook vaak speciale onderdelen waarmee ogen en poten gemaakt kunnen worden. Zo kan er met behulp van hun eigen fantasie een dier gemaakt worden. Je kan een kind stimuleren om een bouwtekening na te maken. Zo leert een kind een constructie te maken aan de hand van een plaatje. Het is in mijn ogen misschien beter om de fantasie te gebruiken. Je kan vanuit de fantasie ook hele mooie dingen maken.

Als je kinderen tussen de 5 en de 7 jaar zijn kun je overgaan naar wat complexere K’nex. De onderdelen zijn wat fijner van structuur en de bouwwerken worden al wat ingewikkelder. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld motors, schepen en fietsen te maken. Het is ook mogelijk om met je fantasie mooie dingen te maken. Het voordeel van deze dozen is dat je er lang plezier van kunt hebben. Voor ouderen zijn deze dozen ook geschikt. Ze zijn de investering dubbel en dwars waard.

Heb je deze dozen onder controle is er nog een stapje verder. Je kan als expert aan de slag met grote bouwwerken. Je kan jezelf als fanatieke bouwer richten op achtbanen, pistolen. Er zijn zelfs pakketten bekend waarmee je beroemde gebouwen kunt bouwen. Ben je het zat om te blijven hangen aan de voorbeelden ga er dan blanco in. Kies vanuit je hoofd en fantasie en ontwerp en bouw naar hartenlust de mooiste dingen van je dromen.

Ben je enthousiast geworden om met K’nex te werken schroom niet het verreikt het creatieve proces.